Nyugdíjasok

Nyugdíjasok

Túlságosan öregesen öltözöl?

2016. október 12. - Nyugdíjasok

Megmosolyogtató látvány lehet, ha valaki úgy néz ki, mintha kamaszkorú unokája ruhatárából öltözködne, de az utcán körbenézve sokkal gyakoribb, hogy a nők öregítenek magukon a ruhatárukkal. Ha többet is észreveszel magadon az alábbi jelek közül, valószínűleg közéjük tartozol, és ez egy jó hír! Pár kisebb változtatással éveket fiatalodhatsz, legalábbis, ami a látványt illeti.

sixty-and-me_are-you-dressing-too-old-for-your-age-740x417.jpg

1. Feketét viselsz feketével -mindig

Igen, tudjuk, a fekete elegáns és karcsúsít - az arcszíned viszont már jó eséllyel nem olyan üde, mint akárcsak 15 évvel ezelőtt. Ahogy öregszünk, rendszerint egyúttal sápadtabbá is válunk - ezért kell egy kis élénkítés!

nyugodtan viselj továbbra is feketét, de lehetőleg ne közvetlenül az arcod közelében. Dobd fel valamilyen mutatós, élénkebb színnel, vagy próbálj ki egy igazi klasszikust, a fekete-fehér színösszeállítást.

2. Lepleket viselsz

Pár kiló plusz még nem indokolja, hogy egy családi sátrat ölts magadra. ha túl bő szabásúak a ruháid, teltebbnek tűnhetsz, mint valójában vagy. Próbáld meg megtalálni a középutat a feszülős és a túlságosan bő ruhák között.

Olyan ruhát válassz, ami lazán követi a domborulataidat, nem pedig eltakarja azokat.

3. 8 éve ugyanazt a melltartóméretet hordod

Statisztikák szerint 10 nőből 8 rossz méretű melltartót hord. Ha nem járnál túl kicsi vagy túl nagy méretű cipőben, akkor a melltartóméretét is érdemes pontosan megválasztani. Elő a mérőszalaggal! Egy nő élete során a mellek és ezzel a megfelelő melltartóméretek folyamatosan változnak.

Ha megvan a tökéletes melltartó, jobb testtartást, hosszabbnak és laposabbnak tűnő hasat, fiatalosabbnak, hetykébbnek látszó melleket, csinosabban álló ruhákat remélhetsz. Jó eséllyel több évvel és kilóval fogsz kevesebbnek tűnni.

4. A szemüvegkereted azóta nem változott, mióta először szemüveges lettél

Nem is nagyon régen a szemüvegkeretek választéka kimerült a csúnya és a kicsit kevésbé csúnya darabokban.

Ma már a szemüveg az egyik legfelkapottabb divatkiegészítő, méretek, formák, anyagok óriási választékából keresheted ki az arcformádhoz legjobban illőt. Érdemes bátornak lenni! Egy élénk színű vagy éppen damilkeretes szemüveg tökéletesen átalakíthatja az arcod karakterét, és éveket fiatalíthat rajtad.

5. Kardigán nélkül el sem indulsz hazulról

A kardigán kényelmes és praktikus, de ha mindig azt hordod, mindig ugyanúgy fogsz kinézni.

Érdemes néha bevetni a blézereket és kabátkákat is. Nem kell, hogy bíróságra igyekvő fásult ügyvédnőnek tűnj, sőt ennél a ruhadarabnál kifejezetten ajánlott a színekkel, formákkal, anyagokkal való kísérletezés. egy aszimmetrikus szabású vagy 3/4-es ujjú kiskabát izgalmat vihet a megjelenésedbe, mégis tökéletesen illik a korodhoz. Egy semleges színű vagy fekete összeállítást azonnal fel tud dobni, egy élénk színű blézer, próbáld ki bátran!

A bejegyzés trackback címe:

https://60felett.blog.hu/api/trackback/id/tr3011799227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása