Nyugdíjasok

Nyugdíjasok

Az ősz haj ápolása

2016. október 12. - Nyugdíjasok

Az ősz haj is lehet csodaszép - ha a festett haj helyett inkább a természetes megjelenésre szavaznál, az alábbi tanácsokat követve szép és egészséges ősz fürtjeidet lehetnek.

three-women-in-living-room-talking-and-smiling_rkmbdasi_1.jpg

Váltás festettről őszre

ha korábban festve volt a hajad, de szeretnél leállni vele, a lenövés miatt egy darabig még akkor is furcsán nézhetsz ki, ha egyébként rövid a hajad. Ilyenkor érdemes fodrásszal konzultálni, egy rövidebb frizura és egy féltartós hajfesték a töveknél segíthet átvészelni és lerövidíteni ezt a kellemetlen időszakot.

Az ősz haj ápolása

Az ősz haj rendszerint szárazabb, mint a pigmentált. Ezért gyakrabban válik borzassá, fénytelenné, kezelhetetlenné. Szerencsére ezen is lehet segíteni!

plait-1348903_960_720.jpg1. Válassz megfelelő sampont!

Kaphatóak speciálisan ősz hajra kifejlesztett, kék színezőt is tartalmazó samponok. ne aggódj, még véletlenül sem lesz ezektől valóban kék hajad, viszont mivel tompítják az ősz hajban gyakran előforduló sárgás árnyalatokat, az összhatás sokkal szebb lesz.

2. Ne hanyagold a balzsamod!

Rövid hajra sokan nem használnak balzsamot, pedig a száraz, ősz hajszálakkal csodát tehet egy jó balzsam. használd minden hajmosás után, de fontos, hogy a fejbőrre ne kerüljön belőle!

3. Ne használj nehéz hajlakkokat, hajhabokat, hajformázókat!

Idősebb korra általában kissé (vagy erősen) megritkul a haj. Sokan ezt rengeteg hajformázóval próbálják ellensúlyozni, de az eredmény sokszor inkább mesterkélt lesz, mint csinos. A sok vegyi anyag pedig egy réteget képez a hajon, ami az ősz szálakat elnehezíti és fénytelenné teszi. Egy jól vágott frizura, ügyes szárítás és egy kevés könnyű hajhab elég kell, hogy legyen.

Divattippek ősz hajhoz

Zsebeld be a bókokat! Az ősz hajhoz remekül illenek az ezüstös árnyalatú vagy a grafitszürke színek, egy-egy élénkebb drágakő színű (rubinpiros, smaragdzöld, sötétlila árnyalatok) kiegészítővel
feldobva. A földszínek, mint a bézs és az olívazöld viszont a legtöbb ősz hajú hölgynek nem áll előnyösen.

Az ősz haj sokszor sápadttá teszi a bőrt, ezért sminkeléskor a legfontosabb segítőd a jól megválasztott, bőrszínedhez illő pirosító lesz. A fiatalos megjelenés érdekében érdemes egy kis extra törődést adni a szemöldöknek is: a bozontos szálakat vágd vissza, és hangsúlyozd az ívét szürkésbarna árnyalatú szemöldökceruzával.

A bejegyzés trackback címe:

https://60felett.blog.hu/api/trackback/id/tr6411681037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása